2019-12-13

Vizitas pas ortopedą ir kojų ilgio matavimas (sūnui 12 m. 10 mėn.)

Pagaliau prisiruošėme apsilankyti pas ortopedą. Ilgai nebuvo laisvų laikų, kada užsirašyti. Taip ir tęsėsi. Džiaugiuosi, kad vizitas jau įvyko ir turime gaires ateičiai.

Naujos ortopedų pavardės

Sūnų nuo mažumės prižiūrėjo gydytoja ortopedė D. Galvydienė. Jos pavardę buvo nurodžiusi sūnaus angiochirurgė B. Vaišnytė. Kadangi diagnozė specifinė, ne visi ortopedai traumatologai į ją įsigilinę, todėl bendradarbiaujama tik su keliais išmanančiais, kokia turėtų būti priežiūra turint įgimtų kraujagyslių malformacijų.
Šią vasarą iš gyd. B. Vaišnytės sužinojome, kad D. Galvydienės nebėra tarp gyvųjų... Kadangi gydytoja sunkiai sirgo, pacientų nepriiminėjo. Palydime ją šviesiomis mintimis...
Dabar pacientukus su įgimta kraujagyslių displazija prižiūri ortopedai Šarūnas Bernotas ir Virgilijus Urbanavičius. Užsiregistravome pas pastarąjį.

Pagrindinė informacija

Gydytojas V. Urbanavičius apžiūrėjo sūnaus kojas, nusiuntė į rentgeno kabinetą, paskui pasikalbėjome. Štai, ką sužinome. Surašysiu papunkčiui.
* Kojų ilgio skirtumas – apie 21 mm (panašus laikosi jau ilgą laiką).
* Įdėklo į batą skirtumui kompensuoti nereikia (arba tada jau būtina vaikščioti visur ir visada, nepamiršti įsidėti, nes kaitaliojant – tai su įdėklu, tai be jo – susidaro dar prastesnė situacija). Dabar įdėklai skiriami esant nebent labai dideliam skirtumui.
* Iš gydytojo pusės jokių judėjimo apribojimų nėra, taigi sportuoti ortopedijos atžvilgiu nedraudžiama.
* Po 6 mėnesių reikia apsilankyti vėl ir nuspręsti dėl operacijos, per kurią būtų stabdomas patologinės kojos augimas. Ši, pasak ortopedo, nesudėtinga ir tokio tipo ortopedinėms operacijoms B. Vaišnytė pritaria. Po operacijos apie 2 savaites būtų judėjimo apribojimai, paskui vėl kaip įprasta. Operacija suteikia viltį išlyginti kojų skirtumą. Jai dabar pats laikas (taip sakė į augimo lentelę pažvelgęs gydytojas), nes vaikinukas dar augs. Operacija turi būti daroma laiku – ne per anksti (kol vaikas mažas) ir ne per vėlai (augimui baigiantis). Tas tinkamas laikas sūnui – po pusmečio, tai yra gegužės viduryje.

Tiek žinių iš ortopedo. Turėdami jo išrašą užsiregistravome ir pas angiochirurgę. Naujų žinių sulauksime sausio gale, tuomet sūnui bus atliekama ir kraujagyslių echoskopija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą